Anasayfa Güncel Haberler Kent Köy Projesi Yapımı Tamamlandı 

Kent Köy Projesi Yapımı Tamamlandı


Çocukların doğal yaşamı tanıma fırsatı yakalayacakları Kent-Köy projesi çalışmaları başladı. Çaydaçıra Mahallesi TOKİ 1. Etap konutları arkasında yer alan 45.211 m² alan üzerinde hayata geçrilenproje, 42.000 m² bitkisel peyzaj alanı, 3.000 m² yapısal peyzaj alanı, 527 m² yapı alanı şeklinde tasarlandı.
 
Projeyi kapsayan alanın ortasında daire ile çevirili 6.500 m² alana sahip bir ada oluşturulacak ve köy olarak tasarlanacak. Adanın etrafındaki bölümler ise kent olarak tasarlanacak.
 
Tarih temalı Osmanlı, Selçuklu, Orhun ve Cumhuriyet giriş kapılarının yer aldığı proje tamamlandıktan sonra içerisinde çocuk eğitim ve aktivite noktaları, meyve bahçeleri, köy çeşmesi, yel değirmeni, su değirmeni, köy kahvesi, organik ürün marketi, çiftlik alanı, kondisyon alanı, bisiklet parkuru, yürüyüş alanları mescit ve otopark yer alacak.

Çayda Çıra Mahallesi’nde özellikle çocukların doğal yaşamı tanıma ve yaşama fırsatı yakalayacakları Kent-Köy yaşam sahasında, köy yaşamının donatılarının yer aldığı bir ada yer alacak, adanın çevresi ise kent yaşamının donatılarıyla şekillenecek.
Toplam 45.211 metrekare alan üzerinde hayata geçirilen Kent-Köy projesi, 42 bin metrekarelik bitkisel peyzaj alanı, 3 bin metrekarelik yapısal peyzaj alanı, 527 metrekarelik yapı alanı şeklinde tasarlandı. 
Köy yaşamının şekilleneceği etrafı dere ile çevrelenen ada üzerinde, köy meydanı, köy kahvesi, köy bakkalı, mescit, köy çeşmesi, su kuyusu, yel değirmeni, su değirmeni, küçük ölçekli kümes ve fide serası yer alıyor. Adanın kuzeyinde hayvancılık, güneyinde ise tarımsal faaliyetlere yer verilecek. 
Adanın etrafındaki bölümlerde ise kent yaşamının birer parçası olarak eğlenme, dinlenme ve sportif faaliyetlere olanak sağlayan 465 metre uzunluğunda gezinti yolu, 780 metre uzunluğunda koşu parkuru, 795 metre uzunluğunda bisiklet yolu, köprü, iskeleler ve oturma üniteleri yer alıyor. 
Türk tarihindeki dört önemli dönem olan, Orhun, Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemlerini temsil eden dört ana giriş kapısının yer aldığı proje kapsamında, ziyaretçiler için ise 100 araçlık otopark alanı oluşturuluyor. 

Çalışmalar kapsamında köy merkezini çevreleyen dere yapısı, köy alanı bünyesindeki kahve, bakkal, mescit, çeşme, küçük ölçekli kümes gibi yapı çalışmaları tamamlandı. Sahada kullanma suyu ihtiyacını karşılayacak iki adet su deposu yapımı da tamamlandı. 
Köy olarak tasarlanan adanın etrafında kent yaşamının birer parçası olarak eğlenme, dinlenme ve sportif faaliyetlere olanak sağlayan 465 metre uzunluğunda gezinti yolu, 780 metre uzunluğunda koşu parkuru, 795 metre uzunluğunda bisiklet yolu ile iskele çalışmaları ile 75 metre uzunluğundaki panoramik köprü çalışmaları da tamamlandı. 

 

 

E-Bültene Üye Olun
Yeniliklerden ilk sizin haberiniz olsun.
Sosyal Medyada Takip Edin
  • Facebook
  • Twitter
  • google+
  • Linkedin
Cumhuriyet Mahallesi 152. Sokak
Meridyen Plaza No:9/5 Elazığ / Türkiye
Tel: +90 (424) 238 08 89 (WhatsApp)
Faks: +90 (424) 218 43 11
info@hkarakaya.com